Arhiva


Upis na kurseve jezika za sve grupe je u toku!

Od osnivanja 1993. do danas, nekada Bami a danas Livingston, imao je i ima i dalje vrlo dinamičan, uspešan i bogat život.

Brojni đaci, mali i veliki, učili su i naučili strane jezike u našoj školi.  Osim što su stekli diplome, naučili da uče, da budu tolerantni i da poštuju mišljenje sagovornika, saznali mnogo o različitim stranim kulturama, svi oni su ostavili neizbrisivi trag u biografiji naše cheap jerseys škole.

Kroz školu su prošli i mnogi nastavnici; mlađi, stariji, Englezi, Francuzi, Španci, Amerikanci, talentovani, vredni, kreativni, ambiciozni, uspešni… Razni. Svi su na svoj način doprineli današnjem statusu i imidžu škole.

Na ovom mestu ćemo pomenuti neke od đaka, profesora i događaja:

1996. održan je prvi veliki javni čas pod nazivom „An English School“ na kome su učestvovali skoro svi učenici Bami škole.

Javni-cas-1996-(1) Javni-cas-1996-(6) Javni-cas-1996-(5) Javni-cas-1996-(4) Javni-cas-1996-(3)

1997. smo prvi put organizovali izlet sa našim đacima na Avalu. Iznajmili smo autobus, nekoliko roditelja je poško sa nama a dan je bio divan, bogat raznim aktivnostima, deca su bila motivisana i vesela i mnogi od njih i danas pamte taj izlet.

Avala1997

1999. škola je radila i okupljala decu koja su želela da dolaze na časove iako je to bilo vreme bombardovanja. Tada su svi učenici i nastavnici, na platnu oslikali i transparent sa porukom mira, čija je fotografija zajedno sa fotografijom i dece i nastavnika poslata u Ujedinjene Nacije. Zbog toga je škola  dobila i malo priznaje od The English Book, nekoliko knjiga prilagođenih različitim nivoima znanja engleskog jezika, sa posvetom.

Posveta

2007. smo prvi put organizovali posetu pozorištu i na taj način proširili polje učenja jezika na aktuelnosti i događaje van same škole stranih jezika.

Veče u pozorištu

British Council i malo pozorište ‘ Duško Radović’ su započeli novi vid saradnje. British Council je pozvao reditelja Nik Gordona iz Engleske da napravi predstavu za decu u pozorištu ‘ Duško Radović’. On je režirao predstavu ‘ Strašne priče braće Grim’. Glumci su Srbi i jezik na kom se predstava izvodi je srpski.
BAMI škola je prihvatila poziv pozorišta da dodjemo i predstavu odgledamo. Teodora, Žarko, Nikola i ja (Marijana) smo išli u pozorište u petak, devetog novembra. Izuzetno smo uživali u predstavi. cheap hockey jerseys Složili smo se da bi svako uživao u predstavi jer je ona moderna verzija starih, dobropoznatih priča.
Deca i ja smo se dogovorili da ćemo pričati sa režiserom nakon predstave. Prišli smo mu i nakon mog uvoda da moji učenici imaju pitanje za njega, otkrila sam da su moja deca nestala. Njihova stidljivost ih je ” naterala” da se sakriju iza jakni. To je bio vrlo simpatičan momenat. Nik i ja smo se nasmejali. U ime dece sam ga upitala dogovoreno pitanje i poželela lep provod u našoj zemlji.
Nekoliko trenutaka kasnije Nikola je odlučio da se vrati u kafe i da se zahvali Niku za divno veče u pozorištu. Nakon tog čina Nikola je bio veoma ponosan na samog sebe. I ja sam se ponosila njime.
Predstava je interesantna, opuštajuća i vrlo dopadljiva. Preporučujemo je svakome jer će zasigurno razgaliti svačiju dušu i staviti osmeh na svako lice.

Marijana Trifunović, professor engleskog jezika, 2007.

2009. smo posetili izložbu dinosaurusa, imali smo vodiča koji nam je otkrio mnoge stvari o životu tih stvorenja a koje nismo ni pretpostavljali. Interaktivno iyložbeni prostor je bio otkrovenja kako za decu tako I za nas, nastavnike.

dino5 dino6 dino1 dino2 dino3

 

Leave a comment