Livingston

DNEVNI BORAVAK

Dnevni boravak za osnovce

nalazi se u mirnom i bezbednom delu Palilule, u blizini botaničke bašte „Jevremovac“, sportskog centra „Pionir“, parkova i ustanova koje pružaju mogućnost organizovanja brojnih zabavnih aktivnosti za decu.

Boravak je osmišljen kao mesto gde deca dolaze pre, odnosno nakon škole kako bi završili svoje obaveze na posebno osmišljen način koji odgovara potrebama svakog deteta. Savladavanje školskih zadataka i zahteva je obavezno i u kontrolisanim uslovima, iako ima opušteniji oblik od načina rada u osnovno-školskom okruženju. Posebna pažnja posvećuje se kritičkom stavu prema predmetu učenja, kreativnosti i inovativnosti.

Rad obuhvata savladavanje školskog gradiva, izradu domaćih zadataka kao i dodatni rad kako bi deca što bolje savladala gradivo, ali i proširila svoja znanja na svim poljima.

Jednom nedeljno se, uz nadzor i vođenje profesora fizičkog, održavaju časovi koji prate školski plan rada predmeta fizičko vaspitanje.

U toku nedelje deca imaju tri časa engleskog jezika sa profesorima koji rade u skladu sa predmetnim planom i programom. Takođe, u radu se koriste posebni udžbenici koji su usklađeni sa nivoima Saveta Evrope te omogućavaju da se na kraju savladanog nivoa polaže međunarodni ispit iz engleskog jezika namenjen najmlađim polaznicima.

Petak je dan za odmor, izlete i obilaženje znamenitosti Beograda, kao i usmerene aktivnosti osmišljene tako da na zabavan način podstiču divergentno mišljenje i kreativnost.

Tokom boravka deca su u stalnom kontaktu sa učiteljem i psihologom, koji prate detetov intelektualni napredak kao i psiho-socijalni razvoj. Dete se tako podstiče da se razvija u svim sferama svog života u skladu sa razvojnim standardima.

Uz primarni cilj rada boravka, a to je savladavanje školskog gradiva, važno opredeljenje škole je i rad na razvijanju individualnih sposobnosti i posebnih sklonosti dece.

Tim boravka „Livingston“ radi po sopstvenom programu koji integriše dobre strane različitih pristupa učenju, sa ciljem da se prilagodi individualnim potrebama svakog deteta.

011 3822 722 – Škola stranih jezika
060 3054136 – Informacije o dnevnom boravku.

Livingston